• Autor objave:

Tražite malu avanturu? Nešto novo za istraživanje?

Doktorica Pamela Reilly, naturopatska liječnica u istraživanju Wellness istraživanja u Indianapolisu, predlaže vožnju motociklima. Umjesto da skače na traci „oni su tako opasni“, Reilly vjeruje da je to dobar oblik vježbe s malim udarom. Ona nudi ovih šest mogućih zdravih ishoda:

 1. Zdravija, jača koljena i bedra
  Ortopedski kirurzi primijetili su da vozači motocikla imaju manje problema s koljenima jer vožnja biciklom jača ključne mišiće koji se koriste da drže patelu i druge kosti u koljenu na mjestu.
 2. Poboljšana čvrstoća jezgre
  Sve aktivnosti uključene u upravljanje biciklom, njegovo kretanje pri malim brzinama itd. Služe za jačanje mišića u trbuhu.
 3. Povećana osjetljivost na inzulin
  Vožnja motociklima je vježba s malim učinkom, pa vozači imaju poboljšanu osjetljivost na inzulin do osam sati nakon vožnje, što zauzvrat potiče gubitak kilograma.
 4. Povećana sagorijevanje kalorija
  Da, kao vježba stalnog otpora, vožnja motociklom sagorijeva kalorije. Reilly kaže da jahači mogu računati da će sagorjeti 600 kalorija na sat u odnosu na 200 do 300 ostalih koji radimo.
 5. Poboljšana čvrstoća vrata
  Ako nosite kacigu i vaš bicikl ima ispravne ručke, sjedala i nožice, vožnja može biti korisna kao i posjeta kiropraktičaru. Reilly je otkrila da jačanje vlastitih mišića vrata na taj način služi vraćanju vratnih kralježaka natrag u odgovarajuću zakrivljenost. Ključ je ispravno podešavanje; vožnja s lošim fitom može uzrokovati bol u leđima.
 6. Bolja mentalna perspektiva
  Vožnja motociklom oslobađa svemoćne endorfine koji služe poboljšanju raspoloženja i poboljšanju izgleda. Vrijeme na suncu također povećava i vašu izloženost vitaminu D, što povećava raspoloženje.